Skip to content Skip to footer

AUTOPORTRET

Galeria Arhiva de Artă alături de Muzeul Național al Literaturii Române, în colaborare cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, vă invită joi, 6 iulie 2023, ora 17.30, la sediul muzeul din Calea Griviței 64-66, la vernisajul expoziției colective AUTOPORTRET.
În cadrul expoziției, care va fi deschisă în perioada 4 – 28 iulie 2023, vor expune peste 60 de artiști care și-au exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a susține cauza copiilor din medii defavorizate din Centrele E.G.A.L. ale Crucii Roșii Române.
Lucrările artiștilor contemporani participanți sunt mai mult decât niște portrete, un studiu anatomic pe o tematică cu un înțeles dintr-o lume de dincolo de expresie, o poartă către ceea ce nu se vede doar privind propria imagine. Autoportretele sunt realizate în cuțit de paletă, acuarele, cărbune, uleiuri, metaloplastie, diferite structuri și ceramică.
Picturile artiștilor se caracterizată printr-o concentrare recurentă asupra portretului din prim-plan și prin utilizarea culorilor nerealistice, a tonurilor închise, reci sau vibrante, care amintesc de imaginile reflectate, ce ne poartă în toate perioadele vieții artiștilor, de la tinerețe până la maturitate. Astfel, se poate observa trecerea anilor peste chipurile artiștilor. Figurile portretizate sunt surprinse în atitudini absente și contemplative, ele părând să fie plasate într-un timp și spațiu contemporan.

Date

Jul 04 - 28 2023
Expired!

Time

08:00 - 17:00

Location

MUZEUL NATIONAL AL LITERATURII ROMANE
Calea Griviței 64, București 010734
Category

Organizer

Galeria ArhivaDeArta
Website
https://arhivadearta.ro/
QR Code

Leave a comment