Skip to content Skip to footer

COREGRAFIA ARTISTULUI

Incepând cu data de 18 ianuarie 2022, Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național “I.L. Caragiale” găzduieșteexpoziția Coregrafia Artistului organizată de Galeria Arhiva de Artă* în colaborare cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România**.
Expoziția, organizată în scop caritabil, reunește peste 40 de artişti care şi-au exprimat cu entuziasm disponibilitatea de a susţine cauza copiilor din Centrele E.G.A.L ale Societații Naționale de Cruce Roșie din România. Organizatorii s-ar bucura de susținerea acordată acestui proiect, inclusiv prin participarea cu donații sau sponsorizări a celor care doresc acest lucru.
Noua expoziție cuprinde o selecție de portrete ale unor artiști români consacrați din teatru, cinematografie și din lumea muzicală. Urmărind portretele expuse în acestă expoziție, întelegem cât de mult a însemnat pentru fiecare dintre artiștii expozanți transpunerea pe pânză a chipului actorului sau a solistului preferat, personalități care i-au marcat copilăria și viața.Lucrările sunt realizate în tehnici diverse: ulei pe pânza, acrilic, cărbune, metalo plastie – elemente și materiale ce releva preocupările artiștilor pentru studiul artei.
Expoziția va rămâne deschisă până în 10 februarie 2022 și va avea următorul program de vizitare: de luni până duminică între 11.00 – 18.00!
*Galeria ArhivaDeArtă este o galerie de artă contemporană dedicată promovării artiștilor naționali și internaționali care caută expunerea pe piața de artă globală. ArhivaDeArtă leagă artiștii între ei atât în mediul online printr-o platformă proprie, cât și off-line prin evenimentele artistice pe care le gestionează în fiecare lună a anului. Toate acestea la un loc creează o familie în continuă creștere, dedicată lumii artelor plastice.
**Despre Crucea Roșie Română.
România a devenit Parte semnatară la prima Convenție de la Geneva din anul 1864 pe care a ratificat-o în 1874. Doi ani mai târziu, la 4 iulie 1876, a luat ființa Societatea Crucea Roșie din România, care și-a început activitatea în actualul sediu al Spitalului Colțea din București, Principele Dimitrie Ghica fiind primul ei președinte al acesteia, între 1876-1897.
Prin Statutul Crucii Roșii, adoptat în 1876, femeile nu puteau face parte din conducerea Societății. De aceea, în 1906, au pus bazele “Societății de Cruce Roșie a doamnelor din România”. Societatea activa în paralel cu cea înființată în 1876 și se ocupa cu strângerea de fonduri pentru ajutorarea în caz de război și calamități, pregătea personal voluntar, coopta voluntare din aproape toate orașele țarii. În 1915, Adunarea Generală a Societații Naționale de Cruce Roșie a aprobat fuziunea celor doua entitați. Cu acest prilej, Regina Maria, sub al carei patronaj se afla Crucea Roșie la acea vreme, a adresat românilor următorul mesaj: „Crucea Roșie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca și în război, nu trebuie să piară.
Artiști expozanți:
Andana Calinescu
Adriana Negruzzi
Ana Croitoru
Agnes Andrei
Alina Tudor
Ana Maria Guta
Aura Rodica Pirvu
Bogdana Daradici
Carmen Ionescu
Cristiana Luciana Ionescu
Cristina Machedonski
Cristina Tudose
Csilla Bercsenyi
Dan Bancila
Dan Geleletu
Daniel Dulea
Doina Albu
Doru Cristian Deliu
Elena Oana Agapie
Elian Bacila
Flori Panescu
Gabriel Medvedov Rotomeza
Gabriela Talaba
Georgiana Pirlogea
Grosu Gabriel
Ilie Cimpeanu
Iulia Ștefan
Magda Urse
Manuela Simion
Margareta Anton
Mariana Frum
Martina Grigoriță
Michaela Iatan
Mihaela Baci
Mioara Durbaca
Monica Mocianu
Nicola D’arco
Pavel Daniela Carmen
Raluca Axinte
Sisu Vicentiu
Simona Elena Tacu
Sorina Lambrino
Traian Tuckman
Valeriu Lazăr
Vasilica Stamate
Veronica Ispas
Viorel Trandafir
Virgil Suciu
Voicu Preja

Date

Jan 15 2022 - Feb 15 2022
Expired!

Time

All Day

Location

TEATRUL NATIONAL I. L . CARAGIALE T.N.B.
Bd. Nicolae Bălcescu nr. 2, 010051, Bucureşti, sector 1.
Category

Organizer

Galeria ArhivaDeArta
Website
https://arhivadearta.ro/
QR Code

Leave a comment