Skip to content Skip to footer

EXPOZITIA RA

În data de 1 Martie, Galeria Arhiva de Artă are onoarea să vă invite la FINISAJUL expoziției intitulată* Ra*, o seară de poezie și muzică, alături de artiști Vergil Suciu, împreună cu invitata sa, Magda Urse, în cadrul Galeriei Simeza, din inima Bucureștiului.
Expoziția va putea fi vizitată de către publicul larg în perioada 16 Februarie– 02 Martie 2023.
Într-un dialog al formelor artistice, cei doi artiști plastici reușesc să îmbine fiecare în felul său, întoarcerea la origini.
Artistul Vergil Suciu, iubeste natura, modul în care își exprimă operele, în sensul ideii „clasice” de sculptură, folosind materiale naturale, adaugând noi fațete noțiunii de sculptură, toate acestea ducând la unicitatea operelor sale.
Viziunea măreață a lui domnului Vergil Suciu, despre frumusețea elementelor folosite și energia data operelor sale, ne face să-l privim ca pe un artist tradițional, însă arta lui se dovedește a fi modernă datorită utilizării texturilor antitetice, a jocurilor de lumini reflectate de sticlele folosite în sculpturile sale, toate acestea au revoluționat această artă redând realitatea prin descompunerea ei în bucăți și reasamblarea ei, de multe ori sub forma unei mulțimi geometrice.
Lucrările sculptorului Vergil Suciu îmbină lemnul, metalul și sticla, folosite frecvent în sculptura și arta decorativă. Vergil Suciu este un sculptor consacrat, membru al uniunii Artiștilor Plastici din România, cu o bogată activitate artistică.
Magda Urse
Născuta la București in 1977, provenita dintr-o familie de artiști, Magda Urse a început sa picteze la vârsta de șase ani. A urmat cursurile de pictură la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, iar mai târziu la Universitatea de Arte Plastice din București, unde a absolvit ca pictor-restaurator la Facultatea de Istoria și Teoria Artei. Lucrează în paralel în propriul atelier, restaurare și pictură.
A restaurat cu artiști români de prestigiu pe monumente precum Mănăstirea Voroneț, Mitropolia Iașilor, Biserica Dealului din Sighișoara etc.
În pictură, ea abordează diferite teme precum peisajul, portretul, nudul sau natura statică. Este pasionată de pictura în ulei, care îi oferă posibilități nesfârșite de exprimare.
A participat la numeroase expoziții personale și de grup, atât în România, cât și în străinătate, în Spania, Austria, Germania, Franța.
Magda Urse se considera bogata si mulțumește lui Dumnezeu pentru dragoste nemărginită pentru pictura, pentru culoare. Culorile sunt cântec pentru sufletul dânsei, iar faptul că le poate manevra fizic, combina, că poate să le dea capacitatea de a trai și a transmite sentimente sau stări emoționale. Artista urmărește lumina si încercă s-o redea prin nenumăratele tonuri de cald sau rece, de tonuri complementare, griuri, culori plate sau vibrante, culori pure, tăioase sau blânde… așa capătă forma unde se creează spațiul și spațialitatea, se sintetizează sau se detaliază.

Date

Feb 16 2023 - Mar 02 2023
Expired!

Time

All Day

Location

GALERIA SIMEZA
Bulevardul General Gheorghe Magheru 20, București 030167
Category

Organizer

Galeria ArhivaDeArta
Website
https://arhivadearta.ro/
QR Code

Leave a comment