Skip to content Skip to footer

FESTUM LIBERI

Proiectele “Galeriei Arhiva De Artă”, sunt caritabile constând în vernisaje promovând cultura, arta și conștientizarea cazurilor întâmpinate asupra copiilor defavorizați, din centrele E.G.A.L. de la Crucea Roșie, care în fiecare zi, primesc un prânz cald și un loc unde să poată studia alături de profesori voluntari din întreaga tară.
Proiectul de față este un proiect cultural ce se adresează tuturor categoriilor de persoane iubitoare arta și nu numai (copii, tineri, adulți, bătrâni)
Acest tip de proiect are un potențial de notorietate foarte ridicat, cea ce va atrage toate persoanele, de toate vastele ce vor redescoperi copilăria, arta, cultura în forma ei cea mai apropiată omului.O mediatizare în maniera profesionistă, are puterea de a atrage participanți din întreaga țară.
Organizatori Proiect:
Numele Societății: Galeria Arhiva De Artă
Suntem o galerie de artă independentă din România, fondată în anul 2019, de către Ingrid Stan. Galeria Arhiva De Artă este o galerie de artă contemporană, dedicată promovării artiștilor naționali și internaționali care caută expunerea pe piața de artă globală precum și ajutorarea copiilor defavorizați din Centrele E.G.A.L, de la Societatea Națională de Cruce Roșie din România. Arhiva De Artă leagă artiștii atât în mediul online, prin platforma administrată de noi, cât și off-line prin evenimentele artistice pe care le gestionăm în fiecare lună a anului. Toate acestea la un loc creează o familie în continuă creștere, dedicată lumii artelor plastice și ajutorarea copiilor defavorizați.
Arhiva De Artă este mult mai mult decât o galerie de artă online, este un punct de întâlnire între oameni curioși, colecționari, artiști, galerii, critici de artă, curatori, copii care doresc să pășească către lume artei.
Galeria Arhiva De Artă este creată să contribuie la educația culturală a societății, la dezvoltarea gustului artistic și a nevoii de frumos.
Echipa noastră este formată din numeroși tehnicieni din mai multe state precum: Austria, India, Grecia, U.S.A., Israel, Serbia, Germania, Italia.
Colaborarea cu Interpol încă de la înființarea companiei, ne-a adus un plus în domeniul artei și a studiului realizat asupra acestui sector.
Instituții colaboratoare: Prezidenția României, Senatul României – Partener oficial, Parlamentul României, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Literaturii Romane, Muzeul Satului, Teatrul National București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Institutul de National de Geologie al României.
In proiect vor fi implicați sponsori, voluntarii de la Crucea Roșie Română, artiștii, ONG-uri, persoane publice.
Locul desfășurări evenimentului:
Locația va fi în incinta Muzeului Național al Țăranului Român, respectiv în curtea interioară a Muzeului, acesta fiind situat în inima Bucureștiului.
Adresa: Șoseaua Kisesellef nr.3, Sector 1, București,
Muzeul Național al Țăranului Român se înscrie în familia europeană a Muzeelor de Arte şi Tradiții Populare. Este un muzeu național aflat sub autoritatea Ministerului Culturii. Posesorul unor colecții de obiecte deosebit de bogate, adăpostit într-o clădire-monument istoric, în stil neo-românesc, practică o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit în anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA – European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungește şi în publicațiile muzeului, în acțiunile de tip Muzeul Misionar, Școala Satului sau în evenimente ca vernisaje, conferințe, lansări de carte, ateliere de creativitate, concerte, târguri, dar şi proiecții de film.
Durata Festivalului
Festivalul va avea loc în perioada 01-04 Iunie 2023.
Orar desfășurare 10.00-18.00
Deschiderea oficială a „FESTUM LIBERI 2023” este programată în perioada 01 Iunie 2023, pentru mass media.
Obiective generale:
Festivalul caritabil, intitulat FESTUM LIBERI, este realizat în beneficiul Societății Naționale de Cruce din România, pentru Centrele E.G.A.L., proiectul constă în ajutorarea prin strângerea de donații pentru copiii de la Centrele E.G.A.L., precum și conștientizarea situației în care se află acești copii defavorizați.
-Prin acest proiect ne-am propus :
Scopul activității:
-principala activitate a proiectului fiind gândită ca o punte de legătură între ajutorarea copiilor din centrele E.G.A.L. și cultură.
Prin această manifestare ne dorim conștientizarea tuturor participanților, a sponsorilor, ONG- urilor implicate asupra copiilor țării noastre, asupra viitorului acestor copiii, care au atâta nevoie de sprijinul nostru, prin fiecare donație către centrele E.G.A.L., suntem cu un pas mai aproape, de a le împlini visurile, de a putea merge la o scoală.
Dezvoltarea simțului de apreciere a moștenirii culturale și artistice, educarea sensibilității față de valorile culturii naționale și universale;
Creșterea gradului de educație prin cunoaștere, comunicare, creație și implicare, dezvoltarea perseverenței, și de caracter, terapie prin artă.
Formarea unor criterii de apreciere estetică și axiologică, cu implicații în cultivarea sensibilității, a fanteziei și a imaginației, prin workshop-urile create pe toată durata festivalului;
Dezvoltarea aptitudinilor artistice, a gândirii și a posibilităților creatoare ale copiilor și tinerilor prin crearea unor căi de exprimare a sentimentelor care să ducă la lărgirea orizontului de cunoaștere, la perceperea mai complexă și mai largă a realității;
Stimularea respectului față de ideile celorlalți, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine, crearea unor legături de prietenie care să fie urmate de comunicare și schimb de experiență;
Identificarea, selectarea, promovarea și valorificarea potențialului creativ al copiilor și tinerilor, promovarea actului artistic de calitate, recompensarea talentului;
Resursele Proiectului:
Umane:
Echipa de proiect, membrii fundațiilor partenere, membrii ai comunității locale.
Necesare finaciar si material:
Scena program artistic copii,
Materiale auxiliare consumabile:
– vopseluri, pânze, pensule, lut, creioane colorate, hârtie, caiete, acuarele, guașe, diluanți vopseluri, mânuși, șorțuri,
– publicitate, afiș, pixuri, pungi, flaiere, șevalete;
– mese de expunere a lucrărilor de artă, scaune;
-calculatoare, imprimante, retroproiectoare;
– saci gunoi, șervețele umede, dezinfectanți, hârtie igienică;
– alimente, apa pentru voluntari, organizatori;
-pază, securitate;
Obiective specifice:
Promovarea copiilor și tinerilor talentați, experimentarea de tehnici artistice, provocarea şi implicarea într-o atmosferă relaxantă, în cadrul activităților workshop-urilor de pictură, sculptură, olărit, și creație din perioada festivalului,
Facilitarea transferului de practici şi cunoștințe relevante, precum şi dezvoltarea unor abordări inovatoare în domeniul artei şi culturii, prin oferirea mai multor forme de discuții: prelegeri, workshop-uri, dezbateri, din perioada festivalului.
Crearea spațiului alternativ, nonconformist, actual, mult mai apropiat de gustul tinerilor, care să aducă beneficii spirituale pe termen lung la nivelul comunității locale, crearea şi promovarea de noi standarde educaționale, premise ale unui sistem de educație performant, necesar procesului de evoluție al societății prezente.
Scopul Proiectul:
Festivalul caritabil, intitulat FESTUM LIBERI, este realizat în beneficiul Societății Naționale de Cruce din România, pentru Centrele E..G.AL.
Din păcate COVID-19 a adâncit aceste inegalități, iar impactul social, economic și sanitar al pandemiei se va resimți mulți ani de acum înainte.
Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de implicarea noastră pentru a schimba povestea de viață a acestor copii!
Pentru copiii defavorizați, normalitatea înseamnă altceva decât știm noi. Pentru ei, normalitatea înseamnă să se culce flămânzi, să învețe sau să citească în întuneric, să se joace fără jucării, să aibă o altfel de copilărie.
Crucea Roșie Română a pus bazele a patru centre de zi – numite centre E.G.A.L. în cele mai sărace zone din țară: Babadag, Botoșani, Craiova și Lupeni:
peste 200.000 de copii români merg la culcare flămânzi.
52,2% dintre copiii din România trăiesc în risc de sărăcie și excluziune socială.
29% dintre copiii români suferă de privațiunii materiale severe.
sute de mii de copii trăiesc în fiecare zi cu senzația de foame, ei continuând să își ignore stomacul gol în timpul orelor de curs.
Centrul E.G.A.L. înseamnă Educație, Generozitate, Abilități si Libertate pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viață normală.
Centrele de zi susținute de Crucea Roșie Română încearcă să le arate acestor copii nevoiași adevărata normalitate. Arătându-le ca viața poate fi bună, acestor copiii li se oferă optimism si o viziune corectă despre viață. Acest lucru îl traducem ca o aducere la egalitate a celor două realități.
În fiecare centru, 50 de beneficiari – copiii, tineri și părinții acestora – sunt încluși zilnic într-un program integrat de dezvoltare, desfășurat cu sprijinul voluntarilor.
Pană la 31 decembrie 2021:
935 de copii au primit o masă caldă zilnica și ajutor la teme.
2720 de persoane au participat la sesiuni de dezvoltare a abilitaților de viată
au fost organizate patru tabere sociale pentru 200 de copii.
250 de voluntari au fost instruiți și implicați in activitățile din centre.
„Arta este un portal de trecere din lumea reală în cea imaginară, într-un univers paralel, în care noi suntem creatorii.”
„Arta face lumea mai frumoasă, o colorează în culori vii, o sculptează în mii de forme.” (Teodora Sandu- 11 ani)
„Arta mă inspiră să fiu eu însămi și să fac lucruri pe care nu credeam că le pot face.” (Anania Lucaciu- 10 ani)
„Cea mai frumoasă exprimare a gândurilor omului este arta.” (Flavia Toc)
Pentru a continua și în 2023, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră,
al tuturor!
La deschiderea evenimentului vom avea spectacole de teatru, dans, concerte și evenimente în spațiile din curtea Muzeului Țăranului Român – la care vor lua parte cca. 500 de persoane din instituțiile publice, precum: Președinția României, Senatul României, reprezentanții Crucii Roșii Române, persoane publice, artistice, politicieni, academicieni, reprezentații ai organizațiilor O.N.G. – uri, voluntari.
Pe toata durata evenimentului așteptăm cel aproximativ 6.000 de copii să ne treacă pragul Muzeul National al Țăranului Roman.

Parteneri media:
Trinitas Tv, ProTV, Observator Antena 1, Radio România Actualității,
Radio România Cultural, Ziarul Adevarul, Ager Press,Ziarul Libertatea,
Sponsori colaboratori:
Metrorex, Pepsico, Zarea, AnaPan, Boromir, Masora, VonKultur, RomPan, Kinder Romania, Interporl ID Art, Poliția Română, Pompieri.
Program cultural
Invitat special Nea Marin alaturi de Scoala de dans romanesc Laris si Marin Barbu – ansamblu dansuri populare
Teatrul Ion Creangă – piese teatru copii
Opera Comică – piese pentru copiii
Precum și alte activități ce vor urma sa le descriem in programul cultural din fiecare zi.
Aceste proiect este în colaborare cu Muzeul Antipa și Muzeul Național Geologic al României.
Mai multe, detalii despre Galeria Arhiva De Artă precum si evenimentele create de noi anterior, pot fi găsite în prezentarea care însoțește această solicitare, sau contactându-ne direct la datele din antet.
Cu respect,
Ingrid Stegaru
Fondator Galeria ArhivaDeArtă

Date

Jun 26 2023
Expired!

Time

14:54 - 14:54

Location

Muzeului Național al Țăranului Român
Şoseaua Kiseleff 3 Bucureşti, 011341
Category

Organizer

Galeria ArhivaDeArta
Website
https://arhivadearta.ro/
QR Code

Leave a comment