Skip to content Skip to footer

OLTRE LA PITTURA

Galeria Arhiva de Arta împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu au plăcerea să vă invite la noua expoziție personală intitulată OLTRE LA PITTURA, a domnului artist de origine italiană Nicola Darco.
Expoziția OLTRE LA PITTURA (DINCOLO DE PICTURA ), ne poartă în lumea decolajului, în lumea cinematografiei, a circului, a vechilor reclame ale secolului 20, unde găsim lucrări ce ne prezintă o formă de manifestare artistică, specifică în special artelor vizuale, care presupune îmbinarea mai multor elemente pentru a rezulta opera de artă în sine.
Treptat, decolajul a fost îmbrățișat de către artistul Nicola D’arco, devenind un veritabil mijloc de exprimare a ideilor, a mesajelor, sentimentelor și emoțiilor sale, pe care acesta dorește să le transpună azi pe simeze, prin varietatea de materiale adunate de-a lungul carieri sale, fapt ce ne întoarce în copilărie, aducându-ne aminte de filmele și actori de altă dată, de reclamele de odinioară pictate fie sub forma afișelor, sau direct pe pereți clădirilor din marile orașe.
În expoziție veți putea admira și colecția privată a artistul, de afișe vechi ale anilor 1930-1960, acestea fiind principala sursă de idei asupra întregi sale opere de artă.
Tehnica interesantă a decolajului artistului este fotomontajul și presupune, după cum spune și numele, folosirea mai multor fotografii sau a unor părți din fotografii, pentru crearea operei sale.
Decolajul creat de către artistul Nicola D’arco, realizează în momentul de față o transpunere în plan artistic printr-o nouă reinterpretare a afișelor vechi adunate cu atâta dedicare.
VERNISAJul va avea loc în data de 11 Februarie, orele 15.00, în incinta Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, iar deschiderea va fi facută de către domnul critic de artă Marius Tita.

Date

Feb 04 - 20 2023
Expired!

Time

All Day

Location

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
Strada Academiei 18-20, București 010014
Category

Organizer

Galeria ArhivaDeArta
Website
https://arhivadearta.ro/
QR Code

Leave a comment