Skip to content Skip to footer

Paul Tudor s-a nascut la 18 martie 1952 în Balș județul Olt. În 1974 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” la clasa prof.Traian Brădean. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Începând cu anul 1974 a expus cu regularitate la saloanele județene și interjudețene de la Craiova,Slatina,Deva și București ca și la expoziții de grup în Bulgaria, la Mihailovgrad (1980) și la Saloanele Municipale din București (1994 și 1995). A organizat peste 40 de expoziții personale în țară și peste hotare, lucrări ale sale figurând astăzi în colecții din Franța, Italia, Germania, Rusia, Ungaria, Grecia, Suedia, Japonia, Canada, S.U.A.
„…Paul Tudor încearcă și izbutește în chip remarcabil o sinteză a căutărilor sale precedente, înveșmântând sonorotăți cromatice somptuoase într-un regim luministic de gradații și pasaje ale valorilor, totul sprijinit pe o solidă constructive plastic. ”
MIHAI ISPIR – ARTA –NR.2 – 1985

„… Paul Tudor îndeseobi cu o remarcabilă serie peisagistică traduce plastic această receptare frenetică, prin toţi porii, a realului cu suculenţă cromatică a plein-air-iştilor impresionişti. Artistul este stapân pe arta compoziţiei si această lecţie îl ajută să se mişte liber în culoare. Un instinct cromatic ales, pe care şi l-a cultivat cu grijă în ultimii ani îi oferă şansa de a se situa, credem, printre cei mai înzestraţi peisagişti-pastelişti ai generației sale .”
CORNELIU ANTIM –Luceafărul – 13 dec. -1985
„…Permanenta dorință, Lumea de basm a copilăriei – titlul uneia dintre lucrări, se traduce la Paul Tudor – Balș prin aceeași căutare a armoniei formale și cromatice. Balșul, orașul natal devine un spațiu existential încărcat de amintiri, o imagine statică. Malul Oltețului la Balș, venind parcă din memorie ca și dinamica Târgului din Balș. În naturile statice Paul Tudor – Balș dovedește a fi un colorist sensibil. Accentele cromatice sunt armonizate de griuri rafinate care dau atmosfera generală de liniște și lumină în ciuda diversității de exprimare plastică.”

FLORIN ROGNEANU directorul Muzeului de Artă Craiova

„…Cine se apleacă asupra picturii lui Paul Tudor – Balș, are revelația descoperirii a unui mare artist plastic contemporan. Deținând o viziune creativă extrem de sofisticată, desenator și colorist, rafinat, Paul Tudor – Balș abordează dezinvolt orice gen artistic, surprinzând de fiecare data prin demersul său plastic minuțios.

LAURENȚIU GUȚICĂ directorul Muzeului de Artă Slatina

.

Paul Tudor Bals

Virtual exhibition under the patronage of the Art Archive Gallery

ArtistPaul Tudor BalsExhibition NameTRANSCENDENTAPeriod2021ClassificationPaintingGallery LocationGaleria Arhiva de Arta, Bucharest, RomaniaShare

Leave a comment